donderdag 10 maart 2011

Pittige tomaten-paprika soep

Ik had nog een paar dingetjes in de koelkast liggen die op moesten.
twee tomaten, een rode paprika, een stukje peper...
Daar kan ik wel een lekker soepje van maken dacht ik.
En lekker was ie.

2 personen.

300 ml water
0,5 tuinkruiden bouillonblokje
2 tomaten
1/4 rode paprika
1/4 groene peper
1 teen knoflook
2 bosuitjes
0,5 theel. mosterdzaad
pepermolen

Zet een pannetje op het vuur met het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat zachtjes koken. Neem een klein koekenpannetje. Voeg het mosterdzaad toe zonder olie of boter. Blijf bewegen zodat het niet verbrand. Zodra de zaadjes beginnen te poffen, voeg je de gehakte knoflook, de helft van de in halve ringetjes gesneden groene peper en de in stukjes gesneden paprika toe. Bak dit op matig vuur 3 minuten. Voeg ook dit toe aan de soep toe. Laat zachtjes doorkoken. Bak ondertussen de rest van de peper en de in ringetjes gesneden bosui 5 minuten in de koekenpan. Pureer de soep, maar niet helemaal glad. Er mogen nog wel wat stukjes inzitten. Maak af met peper en garneer de borden met een beetje bosui en groene peper.

Lekker met stok- of ciabattabrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten