dinsdag 5 juli 2011

Homemade chips met tijm mayonaise





Zin in chips...

Ja, dat had ik wel... maar niet in zo'n saaie zak chips uit de supermarkt.

nee nee, ik ga eens proberen om zelf chips te maken!


1 persoon:


2 aardappels

frituurolie + 3 eetl. kruiden olijfolie + 3 eetl. knoflook olijfolie
tijm
mayonaise

olijfolie

zeezout en peper

verhit in een pan met dikke bodem een laag olie van ongeveer 2 a 3 centimeter.

Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes. Schillen is niet nodig, even wassen wel.
Frituur de aardappelplakjes in de hete olie net zolang tot ze bruin beginnen te worden.

Nu zijn ze lekker knapperig. Haal ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met grofzeezout en peper. Laat afkoelen.


Maak ondertussen de tijm mayonaise door 50% mayonaise en 50% olie te mengen met peper, zout en tijm naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten