vrijdag 8 juli 2011

Salsa ranchera & Guacamole



Guacamole. 4 personen.


2 rijpe avocado's

1 tomaat, in fijne blokjes gesneden

1 kleine rode ui, fijngehakt

1 limoen, sap

koriander blad, fijngehakt

zout & peper & peppersauce


Verwijder de schil en pitten van de avocado's. Prak deze een beetje met een vork. Schep de overige ingrediƫnten erdoor. Breng op smaak met zout & peper en maak 'm eventueel pittiger met wat peppersauce of tabasco. Strooi er voor het serveren nog een beetje extra koriander overheen.


Salsa ranchera. 4 personen


olijfolie

1 rode ui, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 jalapenopeper, in halve ringetjes

6 tomaten, klein gesneden

zout & peper

eventueel aardappelzetmeel


Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook.

voeg de peper toe en bak nog een halve minuut. Voeg de stukjes tomaat toe en draai het vuur laag. Laat dit net zolang sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Voeg eventueel 2 theelepels aardappelzetmeel gemixt met water toe om de saus te binden.

Breng op smaak met zout & peper. Laat afkoelen.

In de koelkast, afgedekt in een glazen pot, is deze saus twee weken houdbaar.


Serveer met tortillachips en zure room.


Je kunt deze salsa ook maken met 'groene tomaten' tomatillo's voor een groene salsa.

Een salsa hoort echt bij een mexicaanse maaltijd.


Een ander heel simpel ontbijt of lunch gerecht in mexico is huevos rancheros:

Spiegeleieren op tortilla's met salsa ranchera, geraspte kaas en korianderblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten