1 persoon. koud gerechtje.
Tartaar van rode biet
1 rode biet, in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels ricotta
2 eetlepels (wal)notenolie
zout & peper
Wortelpuree
3 wortels, gewassen en in stukjes gesneden
5 walnoten, gepeld
0,5 a 1 eetlepel balsamicoazijn
zout & peper
2 eetlepels olijfolie
dille naar smaak
Meng alle ingredienten voor de tartaar in een kom.
Doe alle ingredienten voor de wortelpuree in een foodprocessor en pureer tot een puree. Voeg wat meer olie toe als de puree te dik is. Breng op smaak met zout, peper en dille.
Leg de wortelpuree in een cirkel op het bord.
Neem een uitsteekring en leg deze in het midden van de wortelpuree. Schep vol met rode biet en druk goed aan. Zet dit even in de koelkast zodat de tartaar kan opstijven. Verwijder de uitsteekring.
(indien je geen uitsteekring hebt, kun je een klein kommetje gebruiken. Doe hierin plasticfolie, wat over de randen uitsteekt. Vul het met de rode biet. Zet in de koelkast om op te stijven. Zet het kommetje op zijn kop op de wortelpuree en trek voorzichting aan de plasticfolie aan alle kanten. De tartaar zal nu loskomen uit het kommetje. verwijder de folie als laatste.)
Lekker met een vegetarische peper 'steak' (te koop bij Jumbo)
Bak de steak aan beide kanten tot deze goed warm is. Snijd de steak in punten (zoals op de afbeelding hierboven te zien is) en leg dit zo aan de wortelpuree vast (zie afbeelding)
Serveer met aardappelpuree.
Oranje = wortelpuree
paars = tartaar van biet
zwart = Peper steak
Helaas ben ik vergeten om een foto te maken, dus vandaar de uitleg met een getekende afbeelding.
Bon Appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten