dinsdag 10 augustus 2010

courgettesoep met walnotenpesto


Ik hou helemaal niet van courgette. Totdat m'n moeder eens met deze soep kwam aanzetten. Ik ben verkocht! Hij is echt heerlijk, dus ik wil jullie 'm niet besparen.

4 personen:
2 courgettes
2 uien
3 tenen knoflook
1 liter groentebouillon
1 desertlepel honingmosterd
1 desertlepel kerrie
1,5 theelepel paprikapoeder
chillipoeder naar smaak
zout & peper

Schil de courgette en snijd in plakken. Snijd de uien en tenen knoflook in grove stukken. Fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Voeg na enkele minuten de honingmosterd, kerrie en paprikapoeder toe. Voeg na enkele minuten de groentebouillon toe. Laat 20 minuten koken of tot de courgette zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg nu chillipoeder, peper en zout naar smaak toe.

Broodje met geitenkaaspesto

1 pistoletje
zachte geitenkaas
walnoten
basilicum
extra vergine olijfolie

Bak het pistoletje af in de oven totdat deze mooi goudbruin is.
neem in hand basilicium, een klein handje walnoten en zachtegeitenkaas en doe dit in een blender. Voeg de olijfolie in meerdere keren toe, net zo lang totdat een lekker smeersel ontstaat voor op je broodje. Snijd nu het pistoletje in stukjes via de lengte. Zo krijg je mooie lange stukjes brood. Smeer de geitenkaaspesto erop en serveer bij de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten