vrijdag 6 augustus 2010

Tagliatelle met venkel-preisaus


Pasta blijft lekker, maar de eeuwig bekende bolognesesaus is wel een beetje saai.
Daarom eens een totaal andere saus bij de tagliatelle, maar absoluut niet minder lekker.

4 personen:

1 ui
4 tenen knoflook
2 prei
1 venkel
2 doosjes des blokjes
3,5 dl sterke groentebouillion
2,5 dl slagroom
80 gr. pijnboompitten
500 gr. tagliatelle
verse bieslook
1,5 tl. nootmuskaat
zout & peper
geraspte kaas (optioneel, welke je zelf wil)

Snijd de ui, knoflook, prei en venkel in stukjes. Smelt wat olijfolie in een pan. Fruit de ui in enkele minuten goudbruin en glazig. Voeg knoflook toe en fruit een minuutje. Voeg de prei, venkel en bouillion toe. Breng aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes koken tot de groenten klaar zijn. Voeg nootmuskaat en slagroom toe. Neem de helft van het mengsel uit de pan en pureer het tot een saus en voeg de saus daarna weer bij de groenten. Voeg de stukjes des toe. Kook ondertussen de tagliatelle met wat zout al dente. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te kleuren. Knip een flink bosje bieslook fijn.

Serveer de tagliatelle op een bord, schep de saus erover en garneer met fijngeknipte bieslook en pijnboompitten. Kaas kan erbij geserveert worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten