woensdag 19 januari 2011

Fudge met een fruitigetwist


Fudge:
1 blikje gecondenseerde melk
300 gram sinaasappelchocolade
50 gr. roomboter

cranberriesaus:
halve zak cranberries (ongeveer 150 gram)
2 mandarijnen
klein scheutje water
suiker of honing naar smaak

(amandel)koekjes
slagroom

Smelt de chocolade au-bain-marie samen met de gecondenseerde melk en de roomboter in een pannetje. Als alles is gesmolten, roer je het tot een geheel, glad mengsel. Stort dit in een vorm (ovenschaal, cakeblik) en zet een nacht weg in de koelkast zodat het kan opstijven.

Maak de cranberriesaus net voor het opdienen, dan is deze op zijn lekkerst.
Doe de cranberries in een pannetje. Pers de twee mandarijnen uit en giet het sap over de cranberries samen met een klein scheutje water. Laat dit heel even koken. Zodra de cranberries open springen, laat je het nog 2 minuten koken. Pureer nu met een staafmixer. Naar smaak kun je de saus helemaal glad pureren of er nog enkele stukjes of hele cranberries in laten. Voeg nu honing of suiker naar smaak toe en roer goed door.

Neem de fudge uit de koelkast en snijd er een stukje uit. Vooral niet te groot, want het is ontzettend machtig. Lepel hier wat cranberriesaus overheen. Serveer met een (amandel)koekje en lobbig geklopte slagroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten