woensdag 19 januari 2011

Descocktail


Op 1e kerstdag, als we altijd samen met de hele familie uitgebreid gaan eten, maakt een van mijn tantes altijd kipcocktail. Zo lekker dat deze cocktail is, zo jammer vind ik het dat ik niet meer van dit hoogstandje kan genieten. Het is enorm simpel, maar o zo lekker. Tijd voor een vegetarische variant dus!

2 cocktails:
1 bakje met stukjes 'des' (vleesvervanger, te koop bij de supermarkt)
70 ml slagroom
ketchup
mayonaise
flinke scheut wijn
walnoten
blauwe druiven
rucola of een andere slasoort
Klop de slagroom stijf. Voeg hier mayonaise en ketchup (naar smaak) aan toe zodat er een lekkere smeuige en lichtroze saus ontstaat. Voeg nu de witte wijn toe en roer goed door.
Maal de stukjes des helemaal fijn. Snijd de druiven in stukjes. Voeg stukjes druif en walnoot toe aan het des mengsel. Roer het mengsel door de saus, maar houd wat van de saus appart.
Neem een cocktailglas. Leg onderin een beetje rucola, lepel hier het desmengsel bovenop. Garneer met een lepel saus en een walnoot en druif.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten