woensdag 19 januari 2011

Gobi uit Kashmir


1 grote ui
4 tenen knoflook
5 cm gemberwortel, geschilt en geraspt
3 grote tomaten (+ eventueel een eetlepel tomatenpuree)
1 grote bloemkool
1 tl. kurkuma
1 tl. cayennepeper
1 tl. kaneelpoeder
1/2 tl. gemalen kruidnagel
1 tl. gemalen kardemomzaad
4 laurierbladeren
1 tl. suiker
1 tl. zout
50 gr. cashewnoten, geroosterd
50 g rozijnen

Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en tomaten in een keukenmachine.
Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 3 minuten. Verhit olie in een zware pan en bak hierin de bloemkoolroosjes rondom tot ze zacht en bruin zijn. Schep ze uit de pan.
Bak de tomatenpuree, kurkuma en cayennepeper 3 minuten. Vloeg de kaneel, kruidnagel, kardemom, laurier, suiker en zout toe.
Schep de bloemkoolroosjes door de saus. Verwarm het gerecht.
Strooi er vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten en de rozijnen over.

Lekker met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten