zondag 16 mei 2010

Mexicaanse schotel


Mexicaans is absoluut mijn lievelingseten. Hoogtijd dus voor een mexicaans gerecht op mijn blog!

1 persoon

100 gram kidneybonen
2 rode uien
halve gele paprika
halve rode peper
aardappelpartjes
koriander
paprikapoeder
chillipoeder
mexicaanse kruiden (zout, paprikapoeder, korianderzaad, komijnzaad, knoflook, gemberwortel, kardamom, witte peper, kaneel, cayennepeper, uivlokjes, lavasblad, oregano)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de aardappelpartjes knapperig en goudbruin.
Strooi koriander, paprikapoeder en chillipoeder naar smaak over de aardappelpartjes.
Snijd de rode uien in halve ringen, snijd de paprika in blokjes, snijd de rode peper in ringetjes.
Als je kidneybonen uit blik gebruikt, laat deze dan eerst goed uitlekken en spoel ze af met koud water. Als je gedroogde bonen gebruikt, moeten deze eerst een nacht weken en vervolgens worden ze gekookt.
Verhit wat olie in een wok en roerbak hierin de uien en peper 3 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak nog 5 minuten. Voeg als laatste de kidneybonen toe en roerbak nog 2 minuten.
Strooi mexicaanse kruiden, paprikapoeder, koriander en chillipoeder over de groenten.
Neem een ovenvaste schaal voor 1 persoon en vul deze met een laag aardappelpartjes. Vul daarna met een laag groenten en dek af met plakjes of geraspte kaas. Strooi nog wat fijngehakte koriander en gedroogde chilli's over de kaas en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.
Serveer met zure room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten