dinsdag 1 juni 2010

zomerse pastasalade



Afgelopen week toen het weer eindelijk zomers werd, bedacht ik me wat ik eens ging eten. Met zo'n lekker zonnetje boven op je hoofd is natuurlijk niets lekkerder om gezellig buiten te gaan eten met een wijntje erbij. Daar past ook een pastasalade bij. Deze salade is lekker fruitig en daarom fris en zoet van smaak, heerlijk dus met warm weer.

Iedereen vond deze salade super lekker, dus ik zal jullie snel het recept geven zodat jullie 'm ook uit kunnen proberen zodra de zon weer begint te schijnen... (en dat duurt als het goed is niet meer lang!) Deze pasta is ook uitstekend voor een picknick!

4 tot 8 personen (hoofdgerecht of lunch)
500 gr. penne
geitenkaas
2 groene appels
2 mango's
blauwe druiven zonder pit
1 zak gemengde sla (rucola is hierbij erg lekker)
walnoten

Voor de dressing:
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels magere yoghurt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zeezout en versgemalen peper.

Kook de pasta al dente gaar, met een beetje zout, volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ondertussen de appels en mango's in blokjes en halveer de druiven. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes.
Meng in een kommetje alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Als de pasta klaar is, spoel deze dan goed af met koud water en laat afkoelen.
Als de pasta afgekoeld is, meng dan de sla en de dressing erdoor. Voeg daarna het fruit, de geitenkaas en de walnoten toe, roer nog een keer goed door en klaar is je zomerpasta!

Tip: sprenkel wat citroensap over de gesneden appel zodat deze niet verkleurd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten