dinsdag 22 juni 2010

Farfalle met vijgen in knoflookolie




4 personen

500 gram farfalle
15 tenen knoflook
100 gram zwarte olijven
0,6 deciliter extra vierge olijfolie
4 eetlepels kappertjes
2 eetlepels oregano
2 eetlepels citroensap
8 verse vijgen
250 gram ricotta
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe knoflook, olijfolie en olijven in een ovenschaal en zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de knoflook zacht is. Giet de knoflookolie in een koekenpan en fruit de kappertjes, oregano en vijgen ongeveer 5 minuten in de hete olie. Voet de knoflooktenen, olijven en het citroensap toe. Kook de pasta met wat zout aldente. Giet af en roer de ricotta en het knoflook-vijgenmengsel door de pasta. Breng op smaak met versgemalen peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten