woensdag 30 juni 2010

Groentecurry


Deze curry is echt goddelijk al zeg ik het zelf. Zeer zeker het proberen waard!
Lekker met kikkererwten- of rotipannenkoekjes (recept staat onderaan)

4 personen:
200 gr. wortels
300 gr. aardappelen
olijfolie
1.5 tl komijnzaad
1.5 tl mosterdzaad
2 uien
2 tl kurkuma
koriander
2,5 tl chillipoeder
1 laurierblaadje
1 el gember
2 tenen knoflook
250 gr. tomaten
200 ml groentebouillon
125 gr. diepvrieserwten
125 gr. spinazieblaadjes
zeezout en verse peper

Snijd de tomaten, knoflook, uien, aardappels en wortels in stukjes. Kook de wortels en aardappels in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Verhit wat olie in een koekenpan en voeg het komijnzaad en het mosterdzaad toe. Voeg na een halve minuut de uien toe en bak deze zacht en goudbruin. Voeg de rest van de specerijen, gember en de knoflook toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de tomaten, de bouillon, aardappelen, wortels, spinazie en erwten toe. Kook nog eens enkele minuten tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Hierbij kunt u zelf kikkererwten pannenkoekjes maken:

8 pannenkoekjes:

225 gr. kikkererwtenmeel
1 tl zout
0,5 tl zuiveringszout
400 ml water
olijfolie

Zeef voor de pannenkoken het meel, zout en zuiveringszout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg het water toe. Roer de bloem voorzichtig met een garde door het water tot een glad beslag. laat dit 15 minuten rusten.

Ik kon zo snel geen kikkererwtenmeel en zuiveringszout krijgen, dus ik heb kant-en-klare roti pannenkoeken gebruikt. Dit was ook heerlijk en nog een tikje makkelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten