donderdag 1 juli 2010

Mung dal met pompoen


Ik had van iemand anders een recept gekregen voor mung dal bonen, maar ik heb er voor deze schotel het een en ander aan toegevoegd om het net wat lekkerder te maken.

2 personen:
200 gr. mung dal bonen
300 gr. pompoen
2 uien
verse koriander
1 rode peper
3 tenen knoflook
chillipoeder
cayennepeper
komijnzaad
korianderzaad
sojabrokken
koriander/knoflook pitabrood of naan
rijst
sesamzaadjes
zout en peper

Was de Mung dal bonen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Zet ondertussen water aan de kook. (zodat de bonen net onder water staan) Als het water kookt gooi je de Mung dal bonen er bij en breng het weer aan de kook. Hak ondertussen de koriander, knoflook, peper fijn. Snijd de uien in halve ringen. Verwijder de schil en zaden van de pompoen en snijd deze in stukken. Voeg de uien en pompoen bij de bonen. Voeg ook alle specerijen (hoeveelheid naar smaak), knoflook, peper en koriander erbij. Zet nu het vuur laag en laat het ongeveer driekwartier tot een uurtje pruttelen. Ondertussen af en toe roeren. Ondertussen kook je de sojabrokken in een klein beetje water zoals aangegeven op de verpakking. Schenk er een scheut ketjap bij. Zodra deze klaar zijn, voeg je de sojabrokken en een klein beetje ketjapwater bij de bonen. Goed doorroeren. Maak af met sesamzaadjes en eventueel nog wat verse koriander.
Serveer met rijst en pitabrood of naan.
Lekker met mangosalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten