vrijdag 2 juli 2010

Bloemkooltajine met Tunesische pilav


1 bloemkool
1 eetl. bloem
2 tl. chillipoeder
1 tl. gemberpoeder
1 tl. gemalen koriander
1 tl. kurkuma
1 ui
3 tenen knoflook
400 gr. tomaten + blikje tomatenpuree of een blik tomatenblokjes
100 gr. ontpitte dadels
3/4 liter groente boullion
3 eetl. fijngesneden koriander
2 eetl. fijngesneden munt
zeezout en versgemalen peper
groene olijven gevuld met amandelen

pilav:
1 ui
50 gr. krenten
2 eetl. kaneel
350 gr. langkorrel rijst
3/4 liter grounte boullion
rasp van een sinaasappel

Kook de bloemkoolroosjes 2 a 3 minuten. Doe ze in een kom en meng met de lepel bloem en de specerijen. Laat dit een half uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd de ui, knoflook, tomaten en dadels in stukjes. Neem een koekenpan en bak in een beetje olie de gekruide bloemkool voor ongeveer 5 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes (en puree), de dadels en de boullion toe en laat het nu 15/20 minuten stoven. Meng de koriander, munt en olijven er doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Neem ondertussen een pan en doe hier wat olie in. Doe hier de krenten, de ui en kaneel in en bak 2 minuten. Voeg de rijst toe en schep deze goed om. Voeg nu de boullion toe. Indien meer vocht nodig is, voeg elke keer kleine beetjes heet water toe en voeg pas weer nieuwe toe als bijna alles is opgenomen. Als de rijst klaar is, hoeft u deze dus niet af te gieten. Zo blijven de smaken goed behouden. Schep de sinaasappelrasp door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten