vrijdag 2 juli 2010

Met seitan gevulde koolrolletjes en notenmelange


2 a 3 personen
Koolrolletjes:
Seitangehakt
halve rode paprika
klein potje bonen
klein bakje taugé
2 lenteuitjes
chinese kool
chillie's
chillipoeder
kerrie
1 tl. mosterdzaad
zout en peper

Notenmelange:
walnoten
cashewnoten
rozijnen
dadels
kokos
sesamzaadjes

Neem een koekenpan en doe hier wat olie in. Voeg een 1 tl. mosterdzaad toe. Zodra het pofgeluidjes gaat maken, voeg je Bak seitangehakt met de kruiden (hoeveelheden naar smaak) in een koekenpan. Snijd alle groente fijn en voeg deze toe aan het gehakt.

Zet ondertussen een grote pan op het vuur. Was de koolbladeren. Kook er twee tegelijk voor 1 a 2 minuten. De kool moet zacht genoeg zijn om goed op te kunnen rollen, maar het mag niet scheuren tijdens het rollen. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de dadels in stukjes. Voeg nu van alles wat in een koekenpan en rooster totdat de kokos lichtbruin kleurt. Doe de geroosterde notenmelange meteen in een schaal zodat het roosterproces stopt en het niet verbrand.

Neem nu een beetje van het seitan/groentemengsel en doe het op een koolblad. Rol deze op en zet deze vast met ee prikkertje.

Serveer de koolrolletjes en de notenmelange samen op een bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten