vrijdag 2 juli 2010

griesmeelpap met abrikozen-kiwisaus


Dit is totaal niet geschikt om te eten met dit weer. Dit nagerecht doet me meer denken aan de winter. Ik had er ineens zoveel zin in dat ik het toch gemaakt heb terwijl het buiten minstens 30 graden is. Ik heb er wel een zomerse twist aan gegeven door er een fruitige saus bij te serveren.
4 personen

80 gr. tarwegriesmeel
1 liter melk
45 gr. suiker

4 kiwi's
5 eetlepels abrikozenjam
scheutje melk

Kook de melk onder voortdurend roeren. Voeg de suiker en tarwegriesmeel samen. Als de melk kookt, voeg het mengsel beetje bij beetje toe. Blijf voortdurend roeren tegen klontjes. Laat nu nog 3 minuten zachtjes koken.

Voeg voor de saus alles, behalve de muntblaadjes, samen en pureer het tot er een gladde saus ontstaat.

Serveer de pap in een schaaltje. Laat eventjes afkoelen en schenk de saus eroverheen.
Serveer met een blaadje munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten