zaterdag 14 augustus 2010

Chocolade-bananencheesecake met bastogne


Ik kan hier niet meer over zeggen dan: HET IS NOG VEEL LEKKERDER DAN HET KLINKT!


150 gr bastogne + 3 extra koeken
100 gr plantaardige margarine
100 g extra pure chocolade (Ik heb chocolade met 86% cacao gebruikt)
1 ei
200 g cream cheese
25 g bruine basterdsuiker
100 ml crème fraîche
3 bananen
slagroom
suiker naar smaak

Gebruik hiervoor een springvorm van 24 cm of iets kleiner, maar zeker niet groter.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verkruimel de bastogne. Die kun je gemakkelijk doen door er met een deegroller stevig overheen te rollen. Voeg de kruimels met de boter samen. Maak van het mengsel de bodem. Druk stevig aan.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg in een kom de creamcheese, het ei, de basterdsuiker en crème fraiche en de gesmolten chocolade samen en mix tot een glad mengsel.

Snijd de bananen in stukjes. Beleg de bodem van taart met de helft van de plakjes banaan. Neem nu de helft van het creamcheesemengsel en smeer uit over de plakjes banaan. Beleg nu weer met een laag banaan. Smeer de rest van het creamcheesemengsel uit.

Mix ondertussen slagroom met een klein beetje suiker lobbig. Voeg er 2 verkruimelde bastogne koeken aantoe.

Zet in een voorverwarmde oven op 160 graden (hetenlucht). Bak de taart ongeveer 50 minuten.

Serveer de taart met een lepel lobbig geklopte slagroom en rasp er wat bastogne overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten