zaterdag 18 december 2010

Ouderwetse stoofschotel met bier

4 personen

500 gram seitan
4 preien
1/4 knolselderij
5 kleine uien
2 flesjes donkerbier (westmalle, trapistenbier, guinness)
10 kruidnagels
enkele stukjes foelie
3 grote laurierbladeren
1 zakje pikantejus aangemaakt met 250 ml water


Snijd de seitan in kleine dobbelsteentjes. Bestrooi dit met peper en zout. Verhit op hoogvuur wat boter in een braadpan en bak hierin de stukjes seitan in ongeveer vijf minuten. Snijd 4 uien in grove stukken en voeg deze erbij. Schenk het bier erbij. Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en voeg deze samen met de foelie en de laurierblaadjes toe. Voeg ook de jus toe. Laat dit nu een uur stoven. (af en toe kijken en roeren of het niet droog word, want seitan geeft geen vette jus van zichzelf zoals vlees dat doet! anders een beetje water toevoegen)
Snijd de prei in ringen, schil de knolselderij en snijd deze in kleine dobbelsteentjes. Voeg eerst de knolselderij toe, laat een half uur stoven. Voeg dan de prei toe en laat nog een half uur stoven.
Als de groenten zacht zijn, is het klaar om te serveren. Verwijder de ui met kruidnagels en de laurierbladeren.

Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten