dinsdag 5 juli 2011

Pindasoep





Een echte caloriebom, maar wel erg lekker!

Deze soep is ook goed voor een maaltijdsoep, wat het aantal caloriën wat minder erg maakt.

al is een balansdag de dag erna of een flinke portie beweging dan nog geen overbodige luxe...


5 personen


1 pot pindakaas met stukjes van 350 gram

1/4 witte kool, in reepjes.

1 ui, in halve ringen.

2 tenen knoflook, fijn gehakt.

1 liter groentebouillon

3 eetlepels ketjap

2 theelepels bruine basterdsuiker

een halve rode peper in halve ringetjes, of meer naar smaak

100 gram taugé

tofu

peper en zout




Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.

Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Roerbak enkele minuten.

Voeg de kool en rode peper toe en roerbak nog enkele minuten.

Neem 1 liter groentebouillon in een grote pan. Voeg de pindakaas en de roerbak toe aan de bouillon. Voeg de lepels ketjap en basterdsuiker toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Net voor het serveren eventjes de taugé meekoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten